×

Helmen

De meest gebruikte helmvorm van vandaag is de ACH-vorm. Die wordt geleverd in 3 snijmaten zoals hieronder weergegeven. Alle helmen die wij leveren kunnen worden uitgerust met een breed scala aan accessoires, zoals verschillende soorten shrouds, side rails en velcro. En daarnaast kun je kiezen uit een breed scala aan harnas- en padding systemen. Naast de vorm en accessoires zijn ook het gewicht en de ballistische prestaties van groot belang. In principe kunnen we onderverdelen in 3 basismateriaalgroepen Aramide, UHMWPE en composiet.

 

SHAPES

 

 

MATERIALEN

Aramide

Helmen op basis van aramide zijn doorgaans zeer schok- en milieuvriendelijk. Door de stijfheid van het materiaal vervorm je dit type helm niet snel. Een ‘foolproof’ ontwerp.
Dit gaat ten koste van een iets hoger gewicht en lagere V50 (ballistische) eigenschappen.

YMWPE (o.a. Dyneema)

UHMWPE (o.a. DYNEEMA) is de huidige standaard voor extreem lichtgewicht helmen met uitstekende ballistische eigenschappen. Al zijn de helmen over het algemeen minder sterk vanuit milieuoogpunt.

Ceramic

We zijn begonnen te experimenteren met  op de helmschaal. Het keramiek verhoogt de bescherming tegen geweerkogels. Hoewel het vanwege het gewicht vooral gericht is op statisch personeel (boordschutters).

Neem contact met ons op

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands