×

Projecten

Al ons werk in beeld

Onze projecten

Vanuit Defensie kregen we de vraag helmen te leveren. Omdat nog niet duidelijk was hoe het ontwerp van de nieuwe nachtzichtmiddelen zou worden hebben we een shroud ontwikkeld. Deze past op het standaard “3-hole pattern” van amerikaanse helmen. Het is een combinatie van AISI304, AL6061T6 en Glasvezel versterkt nylon. Een combinatie die niet kapot te krijgen is!

Van een KC Genie kregen we de opdracht om het FUSION draagsysteem aan te passen voor gebruik bij zware breekgereedschappen zoals kettingzagen, slijpmachines en elektro hydraulische sets. Het FUSION systeem heeft een quick release systeem waardoor het uitermate geschikt is voor aanpassingen aan zware lasten. In 3D CAD is een serie prototypes getekend. De prototype serie werd geproduceerd in onze werkplaats. De verschillende prototypes zijn hebben de gebruikerstest doorstaan. Momenteel is de eerste serie geleverd en zijn we bezig met doorontwikkeling.

Jungle Warfare Uniform (JWF)

Na een succesvol project voor uniformen in het uitzendgebied in Mali hebben we de een nieuwe jungle uniform ontworpen. De ervaringen met de stof, (permethrine) coating, camouflage ontwikkeling en design zijn gecombineerd met de know-how van jungle instructeurs van het de NLMARNS.

De eerste fase was de stof selectie. Een blend van aramide en viscose maakt een ‘inherent’ fire-retardant materiaal. Het gewicht van 155 g/m² geeft een ongeëvenaard ademende stof.
Het camouflage patroon is ontwikkeld op basis van omgevingsfoto’s waaruit de meest aanwezige kleuren zijn genomen.

Het ontwerp is ontstaan op basis van de eisen en wensen van het jungle instructie team. Zo min mogelijk dubbele lagen, eenvoudige sluiting en afstelling, dubbele runners op de rits en een speciale sluiting van de broekspijp.

 

KCT uniform Mali

Een bijna onmogelijke opgave: 3 maanden, ontwikkelen, ontwerpen, testen, produceren. 1 week voor het camouflage patroon. 3 weken voor het design en akkoord. 6 weken productie.

Op de vliegtuigtrap naar het missiegebied werd de eerste batch uitgeleverd.

stof specs:

155 g/m²
IRR camouflage
Missie specifiek camouflage
Design naar klantwens
Fire Retardant
Permethrine

Samsung A8 docking

Voor een TrekAce LINK! project werkten we met de Samsung A8. Omdat er geen smartphone case beschikbaar was ontwikkelden we die zelf.

Door in huis 3D printen werden snelle enkele conceptontwerpen gemaakt. Om uiteindelijk een serie van 40 stuks te produceren in 3D print SLS PA6 materiaal.

Naast een MOLLE connector naar de plate carrier is het systeem tevens afneembare docking met laad en audio functionaliteiten.

 

Het systeem detecteert voetgangers en voertuigen op basis van trillingen in de grond. Detectiebereik van een aparte sensor is ca. 7-12 meter
(diameter). De sensoren kunnen naar wens in verschillende zonering worden geprogrammeerd. Elke set bevat 5 sensoren en een monitor. De monitor geeft een trilling zodra een alarm wordt geactiveerd.

Bovendien moet het alarm worden bevestigd voordat het stopt met verzenden. Plaatsing van de sensor is in de grond. Het huidige systeem wordt gebruikt voor beveiligen van OP’s, optreden in stedelijk gebied en inlichtingen.

Perimeter beveiliging weegt zwaar op een kleine raiding force. Het kost aandacht, tijd en energie. Met SWS wordt dit tot een minimum gereduceerd.

Crew tender

Na een haalbaarheidsstudie hebben we een bestaand bandfilter omgebouwd naar een eindeloze bandfilter. Dit om te voorkomen dat er papierdoek bij het residu kwam, waardoor het residu nu als groenafval kan worden afgevoerd.

Neem contact met ons op

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands