×

SILYNX

In-Ear hearing protection and communication

Silynx-headsets zijn al bijna tien jaar in de praktijk getest en hebben zich in het veld bewezen en worden gebruikt door elite Amerikaanse en internationale eenheden. Silynx-headsetsystemen beschermen tegen impuls- en steady-state-geluiden, terwijl de gebruiker omgevingsgeluiden kan horen via ‘hear-thru’-functionaliteit, en een 360° situationeel bewustzijn behoudt. Silynx werkt nauw samen met eindgebruikers en integreert feedback uit de praktijk in al haar oplossingen. Compatibel met standaard militaire en wetshandhavingsradio’s en verkrijgbaar met een breed scala aan unieke accessoires, kunnen Silynx-headsets worden gebruikt in elke missieomgeving, gemonteerd/gedemonteerd, maritiem, in de lucht of bij low-vis operaties. Silynx-oplossingen bieden gebruikers een ongeëvenaarde operationele voorsprong. Silynx zet zich in voor voortdurende innovatie en verbetering van producten en ideeën om te voldoen aan de voortdurend veranderende eisen van operators.

Voordelen

  • In-ear Microphone
  • Hear-thru
  • Lichtgewicht
  • Multi-radio mogelijk
  • Waterbesteding (onderdompeling)
  • 360 degrees situational awareness

FAQ

Zijn er test en evaluatie kits beschikbaar?

Ja. We hebben een T&E programma voor actieve Politie en Defensie eenheden die het SILYNX systeem willen evalueren. Neem contact met ons op voor de coördinatie.

Wat is een In-Ear Microphone?

In plaats van nog meer gewicht toe te voegen, en systeemcomplexiteit te verhogen, heeft SILYNX de externe microfoon geëlimineerd en deze vervangen door een microfoon ter grootte van een speld. Die microfoon is geïntegreerd in de gehoorgang. Door te luisteren naar trillingen in de gehoorgang en dit te vertalen naar spraak, hebben we geen externe microphones meer nodig.

Is de In-Ear microphone hetzelfde als Bone-Conduction?

Nee. Silynx stelde al vroeg in de ontwerpcyclus vast dat beengeleiding in een tactische omgeving niet optimaal is vanwege de slechte stemhelderheid wanneer de operator fluistert. Silynx was van mening dat een solide stemhelderheid bij het fluisteren een absolute vereiste was bij het ontwerp van zijn producten en koos voor een ontwerp met technologie die niet afhankelijk was van beengeleiding. Silynx noemt dit TRUE VOICE-technologie.

Wat is het verschil tussen 'in-ear' en 'over-ear' gehoorbescherming?

Vanuit functioneel oogpunt is er weinig verschil tussen de twee. Beide beschermen effectief uw gehoor en zorgen voor de doorlaatbaarheid van omgevingsgeluid. Het belangrijkste verschil zit in de compatibiliteit met brillen, de maat, het gewicht en het comfort. Wanneer u een bril met oorbeschermers gebruikt, vermindert u de beschermende kwaliteit van de oorbeschermer en loopt u het risico op gehoorbeschadiging; in-ear gehoorbescherming is ontworpen om ervoor te zorgen dat er geen verslechtering van de gehoorbescherming optreedt bij het gebruik van een bril. Volumineuze oorkappen nemen aanzienlijk meer ruimte in beslag dan in-ear-headsets. Volumineuze oorkappen zijn aanzienlijk zwaarder dan in-ear-headsets. Grote oorkappen zijn vaak oncomfortabel, terwijl in-ear-headsets de hele dag comfort bieden.

Neem contact met ons op

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands