×

TrekAce

Non GPS - Tactile navigatie

Met TrekAce voorzien we in non-gps navigatie in combinatie met een ‘tactile’ team communicatie. Dit is door combinatie van software (android applicatie) en hardware (een sleeve). Gebruikers kunnen onderling geadresseerde berichten kunnen sturen (niet meer iedereen over het radionet). Die bij de gebruiker aankomen via een trilling op de arm. De situational awareness blijft dus behouden. We kunnen dit demonstreren en NL en er lopen al wat kleinschalige testen. In de toepassingen met robotica is het NON-GPS navigatie deel natuurlijk een grote meerwaarde in de stap naar autonomische voertuigen

 

Voordelen

  • Verlaag sensorische belasting
  • Navigatie zonder GPS
  • Navigatie radio uitstraling
  • Niet te jammen
  • Werkt in gebouwen en onder de grond

GPS Denied navigatie

De TrekAce Advanced applicatie draait op elke (moderne) smartphone en berekend de positie van de gebruiker. Dit gebeurt op basis van de reeds aanwezige sensoren in de mobiele telefoon (Gyro, Kompas, barometer, etc.). Hierdoor kan er worden genavigeerd op locaties waar GPS niet beschikbaar of niet betrouwbaar is. Dit kan door jamming of door omgevingsfactoren, zoals ondergronds of in stedelijk gebied.

Tactile communicatie

De richting die de gebruiker dient uit te gaan wordt doorgeven door middel van een sleeve op de onderarm. Hierin zitten een 7-tal vibratiemotoren. De gebruikers hoeft niet op een scherm te kijken maar ‘voelt’ op een intuitieve manier welke richting hij uit moet lopen. Het systeem werkt zo goed dat we sinds kort ook “voice-to-tactile” implementeren. Hierbij worden spraak commando’s omgezet naar gevoel op de arm van de ontvanger.

Neem contact met ons op

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands